Tuesday 4 December 2018

Pročitano u novembru 2018. godine, deo prvi

Ukupno pročitano 6 knjiga i 2 stripa, mada sam jednu od tih knjiga počela da čitam još pre Sajma.

Ovog puta, 2 knjige i 2 stripa.

Božji ratnici, Andžej Sapkovski. Drugi deo Husitske trilogije. Zabava iz prve knjige se nastavlja, samo što sad ima sve više krvi, iznutrica, pokolja, i ostalih gadosti rata, jerbo je rat, i jer ni oni kojima se pridružio naš mladi (i ludo zaljubljeni) junoša nisu nikakve cvećke. I dalje je tu i kritika društva i kritika crkve, a tu su i opaki neprijatelji, kao i saveznici koji ginu. I magija. I ljubav. I, kad stignem, prelazim na treću knjigu (a, da, i kad je nabavim), pa da vidimo šta je bilo dalje i kako se sve završilo.




Dete božije, Kormak Makarti. Makarti je mračan onoliko koliko biste i očekivali od njega (što će reći poprilično, ako ste ikada čitali neko njegovo delo). Za problematičnog (vrlo blago rečeno) lika nam se navede da je, eto, i on dete božije, a onda pratimo šta sve to izgubljeno "dete" radi, računajući i nasilje, ubistva, nekrofiliju... I pokušava nešto, nekakav kontakt, nešto... A sve postaje samo sve gore.

Meni su druga Makartijeva dela bolje legla, no, dobro je i ovo.










Elrik: Rubinski presto, Majkl Murkok, Žilijen Blondel, Didije Poli, Roben Reht, Žan Bastid. Sasvim solidna adaptacija priče o Elriku, plus sjajno izgleda, sa jako lepo prikazanom uvrnutošću (dekadentnošću, rekao bi Murkok) Melniboneanaca. Što će reći, mračna i uvrnuta priča, sa ilustracijama koje su je dostojne.

Vredi.











Elrik: Olujnik, Majkl Murkok, Žilijen Blondel, Žan Lik Kano, Didije Poli, Roben Reht, Žilijen Telo. I dalje dobro ispričano, sa prevrtljivim likovima koje dobro znamo (ako ih ne znate, čitajte Murkokove knjige i upoznajte ih), i i dalje vizuelno odlično.

Čekam da vidim šta su dalje uradili s ovim.











Elem, toliko za ovaj put, a u sledećem postu o pročitanom, dve domaće zbirke, i dva japanska dela.

No comments:

Post a Comment