Saturday 15 December 2018

Noćnoknjiški ulov

Juče sam prvi put otišla na Noć knjige. Bilo mi blizu u vreme kad počinje, bilo je tu knjiga na popustu koje me zanimaju, no, ne mogu da kažem da sam uživala u gužvi, guranju, problemima sa tehnikom zbog koje se govornik (koji najavljuje Miškovića i ćaska s njim) malo čuje, malo ne, a kada se čuje to je stvarno preglasno, popriličnim redovima ispred kase koji onda kao da se uopšte ne kreću zbog problema sa karticom... Moguće je da sam baš bila baksuz, no, Sajam knjiga mi je i usred najveće gužve bio znatno prijatnije iskustvo, tako da nisam sigurna da me prilikom sledeće Noći knjiga neće mrzeti da se cimam, čak i ako mi opet bude usput. 'Oćete popust? Može, pod određenim uslovima...

Da ne bude zabune, radili su tu neki divni ljudi koji su se stvarno maksimalno trudili da pomognu (i da se ne smrznu), i da je bilo samo do njih, to bi sve bilo super. Al' nije.

U svakom slučaju, ulov (za koji pojma nemam kada i da li ću stići da ga pročitam) je tu. Na slici vidite:

Knjiga praha: Divlja lepotica, Filip Pulman

Đavo i njegovi anđeli, Kurt Flaš

Usnuli zmajevi, Miloš Petković i Aca Seltik

Škola za anđele, Isidora Bjelica

Uz to u jednoj manjoj kesi dobijete i poklone, a ja sam dobila tri mala pakovanja napolitanki (nisu loše, naročito pošto su džabe), mini Plazmu, šampon za kosu (isprobala, okej je), Lagunin katalog, Nedeljnik, i još jedan list za koji sam zaboravila koji je (ne vidi se na slici jer ga nisam primetila ispod Nedeljnika). Ne znam kakve veze sve to ima sa knjigama (sem Laguninog kataloga), al' dobro, što bih ja morala sve da znam.

2 comments:

  1. Здраво Ивана, хвала на свим занимљивим текстовима.

    Следећи пут покушајте да искористите сајт Делфи, цене су исте, мања је гужва :) , а (осим хране) стижу и поклони.

    ReplyDelete
  2. Hvala na komentaru!

    Kupovina preko sajta ipak nije isto što i poseta književnoj manifestaciji i druženje sa prijateljima knjigoljupcima. :)

    ReplyDelete