Monday 21 October 2013

Sajam knjiga 2013, ulov prvi

Sa Sajma knjiga sam se, po običaju, vratila teturajući se, natovarena brdom, je l', knjiga. Na slici levo vidite četvrtu, petu, šestu i sedmu knjigu o Vešcu (Andžej Sapkovski), kao i romane Limonov Emanuela Karera i Magija krvi Tese Graton.






Na ovoj, pak, slici izbor je šareniji. Seča šume Tomasa Bernharda (taj divni mizantrop, i opet u prevodu Bojane Denić i redakturi i lekturi Periše Perišića, što je poprilična garancija), Vatra Kristin Kešor (smešten u isti svet kao i roman Darovita, translated by me), Tarantula Tjerija Žonkea, Naučna fantastika, spoznaja, sloboda Darka Suvina, Odakle zovem Rejmonda Karvera i last, but not least, Žuta kabanica Đorđa Bajića.

Vredi pomenuti da su knjige Limonov, Magija krvi, Tarantula i Vatra na akciji i da koštaju samo po 100 dinara. Vredi pomenuti i još jednu akciju na štandu Čarobne knjige: ukoliko kupite 3 knjige po sajamskim cenama (dakle, ne one na akciji), dobijate na poklon knjige u vrednosti od 200 dinara. Tako sam pazarila 6 knjiga i dobila još 4.


Još 4 knjige: Omon Ra i Život insekata Viktora Peljevina, Koje je boje vaš padobran Ričarda N. Bolza, i vredi posebno izdvojiti roman Perunov hroničar: Rog slovenskih bogova Miloša Petkovića, poklon Portalibrisa, sa veoma lepom posvetom. Hvala!


Iii... Stay tuned, biće ovoga još.







Bonus slika: ponosni prevodilac sa tvrdokoričenim prevodom.

No comments:

Post a Comment