Monday, 21 October 2013

Sajam knjiga 2013, ulov prvi

Sa Sajma knjiga sam se, po običaju, vratila teturajući se, natovarena brdom, je l', knjiga. Na slici levo vidite četvrtu, petu, šestu i sedmu knjigu o Vešcu (Andžej Sapkovski), kao i romane Limonov Emanuela Karera i Magija krvi Tese Graton.


Na ovoj, pak, slici izbor je šareniji. Seča šume Tomasa Bernharda (taj divni mizantrop, i opet u prevodu Bojane Denić i redakturi i lekturi Periše Perišića, što je poprilična garancija), Vatra Kristin Kešor (smešten u isti svet kao i roman Darovita, translated by me), Tarantula Tjerija Žonkea, Naučna fantastika, spoznaja, sloboda Darka Suvina, Odakle zovem Rejmonda Karvera i last, but not least, Žuta kabanica Đorđa Bajića.

Vredi pomenuti da su knjige Limonov, Magija krvi, Tarantula i Vatra na akciji i da koštaju samo po 100 dinara. Vredi pomenuti i još jednu akciju na štandu Čarobne knjige: ukoliko kupite 3 knjige po sajamskim cenama (dakle, ne one na akciji), dobijate na poklon knjige u vrednosti od 200 dinara. Tako sam pazarila 6 knjiga i dobila još 4.


Još 4 knjige: Omon Ra i Život insekata Viktora Peljevina, Koje je boje vaš padobran Ričarda N. Bolza, i vredi posebno izdvojiti roman Perunov hroničar: Rog slovenskih bogova Miloša Petkovića, poklon Portalibrisa, sa veoma lepom posvetom. Hvala!


Iii... Stay tuned, biće ovoga još.Bonus slika: ponosni prevodilac sa tvrdokoričenim prevodom.

No comments:

Post a Comment