Wednesday 26 October 2011

Beogradski sajam knjiga 2011. godine, poseta druga



Eto mene ponovo na Sajmu, opet nešto ranije, kako bih izbegla gužvu; mada, žale mi se ljudi da ni kasnije nije onako pretrpano kako je ranije bilo, i da prodaja, generalno uzev, ide slabo.

Nakon pročitanog Ghoulovog posta, pronašla sam na štandu hrvatske izdavačke kuće Meandar Media dve Bernhardove knjige, Vitgenštajnov nećak (next-to-nenabavljiv ovde) i Brisanje. Raspad, kao i Praško groblje Umberta Eka (ovo poslednje na Platoovom štandu).



Jedna knjiga koju sam tražila još uvek nije stigla, za dve su mi rekli da ih uopšte nemaju na Sajmu, samo u svojim knjižarama, ali sam još ponešto uspela da pazarim, ovog puta na štandu kuće Rende: Rehnic Elfride Jelinek (kao i kod knjige Gete na sssamrti, redakturu je radio Periša Perišić, što za mene znači da mogu da se opustim prilikom čitanja i ne brinem ima li tu nekih iritirajućih brljotina) i Paranoju u Las Vegasu Hantera S. Tompsona.

Kupovinu ovih knjiga je potpomoglo i to što sam na Sajmu dobila honorar za jedan kraći prevod. I potrošila ga, naravno.

Od poznatih mi ljudi, izuzev onih koji na Sajmu rade, naišla sam na Miroljuba Todorovića - kratak, ali veoma prijatan susret.



Ponovo idem u petak, manje radi kupovine, a više zbog nekih lepih promocija: promocija romana Jelene Đurović 30. februar koja će biti u velikoj sali Sajma u petak, 28. oktobra, u 15h, i promocija novih izdanja izdavačke kuće Paladin, u sali "Slobodan Selenić", u 15:30, istog dana. Nemam pojma kako ću da stignem na oba.






3 comments: