Saturday 13 October 2018

Pročitano u septembru 2018. godine

I dalje slabo šta stižem da pročitam. Gunđ. Makar pročitam poneki strip.

Lepa mlada žena, Tomi Viringa. Ovo je, mislim, trebalo da bude smešno, duhovito, šta god. Priča o četrdesetogodišnjem naučniku koji se zaljubi u, je li, lepu mlađahnu devojku (punoletnu, da ne bude zabune), pa se venčaju, pa stvari ne idu onako kako bi on voleo, pa stvari žešće krenu nizbrdo, i tako... Nije dugačko, ali, bar meni, nije bilo ni zanimljivo.













Crimson Snow, Meghan O'Flynn. Pokupila u nekom trenutku, pročitala nedavno. Jedno od onih dela o kojima je jako teško nešto napisati, a da ne bude žešći spojler, pa ću samo reći da je ovo jako, jako fino vođeno. U nekom trenutku ću definitivno potražiti (i pročitati!) i autorkina duža dela.














Razdvojenost, Kejti Kitamura. Solidan roman o zbrci zvanoj život. Njih dvoje su se faktički rastali, ali su zvanično i dalje u braku, nisu nikome ni rekli za svoje novo stanje, i, kada on otputuje i ne javlja se mami na telefon, njoj (faktički bivšoj supruzi, ne mami) zapadne da krene za njim u Grčku i otkrije šta se tu desilo. Što em uopšte nije jednostavno (otkriti šta se desilo i gde je on, ne otputovati u Grčku), em nije ni da je ona crkla od želje da sazna šta je sa čvekom sa kojim više ne želi da bude (osim što bi, ako se već sretnu, baš mogla i da mu traži da se zvanično razvedu), ali eto, kreće za njim, pokušava, otkriva i više nego što je želela da zna, a onda treba to i da saopšti njegovoj mami, i plus da smisli šta će sa sopstvenim životom. A krenulo je tako jednostavno.






Supermen među zvezdama, Grant Morison. Ako ćete da čitate neki strip o Supermenu a niste njegov fan, preporučujem ili ovaj ili Carstvo tvoje. Ok, Carstvo tvoje mi je bio bolji, a od ovog autora mi je definitivno znatno bolji MI3, ali ako tražite vrlo dobar, inteligentan, smislen strip o Supermenu, ovo bi bio jako dobar izbor.

Da ne spojlujem previše, no, šta radi Supermen kad otkrije da će da umre? I šta sve zapravo Supermen može? I kako bi se ponašali i osećali neki drugi ljudi da nakratko dobiju njegove moći? I...?

Interesantna pitanja (ako su vam interesantna), i inteligentni odgovori.






Ulovite Marsupilamija, Andre Franken. Slatko! Veseli francuski strip, avanture jednog Marsupilamija u urbanoj sredini, i jednog drugog, sa sve porodicom, u prašumi u kojoj njegova sorta i inače živi.

Predivan stripčić i za decu i za odrasle.













Marsupilamijev rep, Andre Franken. Još avantura sa Marsupilamijima, ovog puta nešto dužih od par tabli. I dalje preslatko i presimpatično.
















Beba s kraja sveta, Andre Franken. Ovog puta, osim uobičajenih gnjaveža i baraba koje bi da se obogate tako što će (između ostalog) da love Marsupilamije, tu je i jedna pandica o kojoj pokušava da brine porodica Marsupilamija. I opet, preslatko, simpatično, gotivno i za decu i za odrasle.

No comments:

Post a Comment