Saturday 14 May 2016

Pročitano u aprilu 2016. godine, deo drugi

Elem, preostale 3 knjige, sve 3 tanke. Jednu knjigu sam počela da čitam 19. aprila, ali sam je dovršila u maju, pa ću o njoj u postu posvećenom knjigama pročitanim u maju.

Litice, Sergije Petrović. Zbirka planinarskih priča, uz autorova razmišljanja o svemu i svačemu, uključujući i politiku.

Što se mene tiče, moglo je i bez politike.








Hodanje, Tomas Bernhard. Bezimeni narator i njegov prijatelj šetaju, prijatelj rantuje o zajedničkom prijatelju (mnogo lepo sročeno, znam) koji je nedavno završio u ludnici, po svoj prilici trajno.

Prva rečenica: "Dok sam ranije, pre nego što je Karer poludeo, sa Elerom hodao samo sredom, sada, nakon što je Karer poludeo, hodam sa Elerom i ponedeljkom."

I tako svih 85 strana.









Vaten: Zaostavština, Tomas Bernhard.

Ovog puta, rant je o tome zašto narator više ne dolazi da sa ostalima igra vaten (igra kartama). Naravno, i o mnogu čemu drugom, kako to već biva sa Bernhardom.

Rečenica iz knjige: "Naravno da je pomislio, misli šofer, kako mrtvac nesumnjivo već nekoliko dana visi na drvetu i da bi odmah trebalo prijaviti jednog takvog mrtvaca koji nekoliko dana visi na drvetu."

Bernhard uvek valja.

No comments:

Post a Comment