Monday 19 December 2016

Daily Science Fiction inspiriše

Da li vam se nekad desilo da pročitate neku priču, i pomislite da kao da ste je vi napisali?

To se meni desilo prethodnog četvrtka, kad sam pročitala Good Little Girls Deni Etkinson.

Pa sam napisala nešto slično. Što, naravno, nemam nameru nigde da nudim, jer Good Little Girls već postoji (plus je bolja), al' može da stoji na blogu. Možda jednom preraste u nešto drugo.


Ne smeš tamo da ideš

Ne smeš tamo da ideš, rekli su joj. Velika si devojčica, razumeš valjda da je ta kuća napola srušena, i prljava, i puna trulih dasaka, sa istrulelim podom kroz koji bi mogla da propadneš, i zarđalim ekserima od kojih ćeš dobiti tetanus. Čula si priče o deci koja su se tamo igrala, pa su ih vodili na ušivanje i davali im injekcije. Čula si i priče o onima koji se tamo okupljaju, a deca koja na njih nalete završe na groblju.

Ne idi tamo.

Ne smeš tamo da ideš, rekli su mu. To je ukleta kuća. Tamo su duhovi, i čudovišta. Poješće te ako te uhvate. Ili te neće pojesti celog, pa ćeš da ostaneš bez oka, ili ruke, ili noge. Video si šta se dešava deci koja se tamo igraju. A neku nisi video, jer su umrla, i nema ih više. Ni mi tamo ne idemo.

Nemoj ni ti.

Samo li te još jednom čujemo, ostavićemo te u onoj kući, tako su mu rekli. Tamo jedu nevaljalu decu kao što si ti, i rade im druge strašne stvari. Ko im to radi? Neki kažu da su to duhovi, ili čudovišta sa ogromnim zubima i kandžama, ili narkomani i kriminalci i robijaši. Ko god da je, kad te dohvate, želećeš da te pojedu. Jer je sve drugo mnogo, mnogo gore.

Da nisi ni pisnuo. Sam si kriv. I treba da te boli.

Ispalo je da kuća uopšte nije bila tako loša. Prokišnjavalo je, ali je bilo i suvih delova. Nekad im je bilo hladno, ali bi došla čudovišta da ih greju. Čudovišta su stvarno bila dobra, i nisu nikom dala da ih povredi.

Kuća je, zapravo, bila super. I niko nije smeo da im priđe. To im se najviše sviđalo.

No comments:

Post a Comment