Tuesday 22 October 2013

Sajam knjiga 2013, ulov drugi

Opet bila na Sajmu, opet doteglila gomilu knjiga. Filozofija slobode i Filozofija rada Laša F. H. Svensena, Šlem užasa Viktora Peljevina, De profundis Viktora Jerofejeva, Dan opričnika Vladimira Sorokina - sve to na štandu Geopoetike, od toga Jerofejev i Peljevin na sniženju. Plus, na Tanesijevom štandu, Profesor i njegova domaćica Joko Ogave.

Anegdota sa štanda Geopoetike: izgleda da ih je neko pitao kada će doći Beket da potpisuje. Valjda je neko bukvalno shvatio plakat na kome piše Semjuel Beket u Beogradu. A onda čujem i da je na drugom štandu neko pitao kada će Kiš doći da potpisuje. Kažu mu, neće moći. A zašto, da nije bolestan.

Head, meet desk.

Gola vrelina (druga knjiga o Niki Hit) Ričarda Kasla (autorski primerci). Devedesete u kraju, Jovana Ristić, dobila na poklon, sa posvetom autorke (Portalibrisov štand). Ura! Tekija, Ijan Mekdonald, dobila na poklon (Paladinov štand, naravno). Još jednom Ura! I na kraju, Lepotica i Daj mi svoje srce, Džojs Kerol Outs, Agora.

Biće još, sledećih dana...










Bonus slika: sleva nadesno, Aleksandar "Kosingas" Tešić, moja malenkost (stvarno sitna između njih dvojice), i Miloš Petković, Perunov hroničar.

No comments:

Post a Comment