Thursday 17 March 2011

Dardaneli promocija

Družina Dardaneli - Pavle Zelić i Dragan Paunović


U utorak, 15. marta, u SKC-u je održana promocija stripa Družina Dardaneli (scenarista Pavle Zelić, crta Dragan Paunović - čovek je inače slikar, i bio je zabavan momenat na promociji kada je za njega rečeno da u životu ništa pre ovog stripa nije nacrtao). Baš nas se dosta skupilo, po nekim izveštajima dvestotinak - nisam brojala, ali sam videla da je sala bila prepuna i da su oni koji su kasnije stigli morali da stoje.

Isto veče sam pročitala strip. Vrlo simpatično i zabavno, na nekim mestima je scenaristički  moglo da bude bolje urađeno, deluje kao da je tu i tamo krpljeno, ali u principu sasvim u redu - biće valjda još nastavaka, samim tim i prilike da se scenarista, kome je ovo prvi strip, izvežba. Crtež je jako dobro ispao; kao slikar, Paunović je navikao da na jednom crtežu/slici bude kompletna priča, da je svaki scena za sebe. Nisam ekspert, ali meni se takav rezultat u stripu dopada.

Sve u svemu, preporuka - nadam se da će toga biti još, i to uskoro (i da ću imati pare da nastavke pazarim - ili ću da maznem, ovaj, pozajmim od nekog).

No comments:

Post a Comment